Over Centram

Wie zijn we?

Centram biedt sinds 2010 hulp en ondersteuning aan Amsterdammers. Onze organisatie is ontstaan uit een lijn van liefdadigheidsorganisaties en armenzorg. De oorsprong ligt in het genootschap Liefdadigheid naar Vermogen, gericht in 1871 door jongeren die het verschil wilden maken voor armen in Amsterdam.
Met succes, hun werkwijze werd in Amsterdam en ook landelijk toonaangevend en is de oorsprong van het moderne sociaal werk. Wij zijn trots op onze geschiedenis en diepe wortels in de stad.

Doel

Ons doel is om kwetsbare bewoners in de buurten van het Centrum te helpen om een steviger fundament te krijgen. Onze focus ligt daarbij op preventie; het versterken van vaardigheden van de Amsterdammer zelf en het versterken van het netwerk van de Amsterdammer. 

 

Onze missie

Samen aan de slag, zodat u vooruit kunt 
Centram is er voor iedere bewoner die zich kwetsbaar voelt of concreet hulp nodig heeft. We gaan op zoek naar een oplossing, met aandacht voor uw wensen, het versterken van uw vaardigheden en uw netwerk. Samen met u en met de mensen om u heen werken we aan uw perspectief, zodat u weer verder kunt. 

 

Onze visie

Een stevig fundament voor alle bewoners, in verbinding met elkaar en de buurt 

Al van oudsher staan wij voor  verbinding. We kennen de mensen en organisaties in de buurt, weten wat er speelt en maken connecties. Met de focus op preventie en oplossingen gericht op het versterken van het eigen netwerk en verbinding in de buurt creëren we gezamenlijk een sterkere basis voor elke Amsterdammer.