Werken bij Centram

Stage

 Zoek je een leuke afwisselende stage waar je met veel verschillende onderdelen van de Buurtteams te maken hebt en zie je het als een uitdaging om mensen die even niet goed meekomen in de maatschappij, weer op weg te helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zorgen ervoor dat jij het tijdens je stage naar je zin hebt en dat je écht deel gaat uitmaken van onze organisatie.

Je kunt rekenen op ervaren, professionele begeleiding zodat je alles leert wat je nodig hebt als het op een vervulling van je loopbaan aankomt. Bij ons leer je niet vanachter het bureau, maar in de dagelijkse praktijk maak je kennis met onze manier van werken in het sociaal domein.

Jouw profiel

 • Je volgt een MBO of HBO opleiding in een relevante richting. Bijvoorbeeld MBO Zorg & Welzijn, HBO Social Work, Sociaal Juridische Hulpverlening etc.

 • Je bent nieuwsgierig, ontwikkelingsgericht en hebt de ambitie om je verder te verdiepen in het vak.

 • Je hebt een leergierige en hulpvaardige houding.

 • Je wil de geleerde theorie graag in de praktijk toepassen.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en leerzame stage.
 • Een erkende stageplek met begeleiding op de werkplek van een ervaren medewerker.
 • Persoonlijke en professionele groei op sociaal en maatschappelijk vlak.
 • De mogelijkheid om trainingen te volgen.
 • Een stagevergoeding waarbij je inzet beloond wordt voor een waardevolle bijdrage aan onze organisatie. De stagevergoeding bedraagt bij 32 à 36 uur stage per week bruto € 350 per maand; bij 28 uur bruto € 306,25 per maand; bij 24 uur bruto € 262,50 per maand ; bij 20 uur bruto € 194,45,- per maand; bij 16 uur bruto € 175,- per maand en bij 8 uur bruto € 87,50 per maand.
 • Een leuk een divers team binnen een professionele organisatie.

Interesse? Solliciteer!

Heb je interesse? Reageer dan snel via de mail en stuur je cv en motivatiebrief naar stage@buurtteamamsterdamcentrum.nl.

Meer informatie

Stage bij Buurtteams
Voor meer informatie over stage lopen bij één van de 4 Buurtteams kun je terecht bij Melissa den Hartog, op nummer 06-48283322 of via email:

melissa.denhartog@buurtteamamsterdamcentrum.nl.

Stage bij team Schuldhulpverlening / Sociaal raadslieden / team Vroeg Eropaf
Voor meer informatie over stage lopen bij schuldhulpverlening, sociaal raadslieden en Vroeg Eropaf kun je terecht bij Natcha Thiangbut, op nummer 06- 22070883 of via email:

natcha.thiangbut@buurtteamamsterdamcentrum.nl.

Stage algemeen
Voor meer informatie over stage lopen bij Buurtteam Amsterdam Centrum in het algemeen kun je terecht bij Myra van Velzen, HR adviseur, op nummer 06-82068511 of via email:

hrm@buurtteamamsterdamcentrum.nl.

Over Centram & Buurtteam Amsterdam Centrum

De buurtteams in Amsterdam Centrum zijn onderdeel van Stichting Centram. 

De buurtteams zijn in 2021 in heel Amsterdam van start gegaan binnen de zeven stadsdelen. Het Buurtteam is dé plek in de wijk waar Amsterdammers naartoe kunnen met al vragen over de verschillende leefgebieden. Een groot deel van de ondersteuning leveren we dan ook zelf. Tegelijkertijd werkt het buurtteam veel samen met partners in de wijk (zorg, welzijn, veiligheid, wonen, formeel en informeel) om gezamenlijk de juiste ondersteuning te bieden aan de bewoners. Hierdoor kan de zorg breed en in samenhang worden aangeboden. Toegankelijk, dichtbij, laagdrempelig en beter vindbaar voor Amsterdammers.

In het centrum zijn vier buurtteams actief:

 • Buurtteam Haarlemmerbuurt
 • Buurtteam Jordaan
 • Buurtteam Nieuwmarkt
 • Buurtteam Oostelijke Eilanden

Ieder team werkt in een specifieke wijk en is aangesloten bij verschillende buurthuizen. Elk team bestaat uit meerdere buurtteammedewerkers, een medewerker sociale basis, een teamondersteuner en een teamleider.

Daarnaast zijn er ook schuldhulpverleners, sociaal raadslieden en medewerkers van Vroeg Eropaf aangesloten in de wijk die zich bezig houden met bestaanszekerheid. Gezamenlijk ondersteunen we iedere Amsterdammer door te adviseren, ondersteunen en te kijken naar wat er mogelijk is.