Over Centram

Samenwerken

In het belang van de Amsterdammer zoeken we altijd de samenwerking met andere partijen in het sociaal domein. We werken nauw samen met organisaties in het centrum, maar ook met bijvoorbeeld de buurtteamorganisaties in de rest van de stad.

Wijknetwerken

In ieder stadsdeel is er een wijknetwerk. Wijknetwerk Amsterdam Centrum is een groot netwerk bestaande uit uiteenlopende wijkpartners die vrijwillig of beroepsmatig betrokken zijn in de zorg en/of ondersteuning van Amsterdammers. Vanuit Centram zijn we (mede)organisator van de wijktafels en de wijkexpertisebijeenkomsten. Daarnaast zijn er andere netwerken in het Centrum waarbij we betrokken zijn, zoals het Expertisenetwerk Dementie, het toegankelijkheidsoverleg en het Platform Informele Zorg Centrum.

Zie ook wijknetwerken.amsterdam/centrum

 

Inclusief Centrum

Inclusief Centrum is een samenwerkingsverband van tien partijen, die de krachten hebben gebundeld met als doel om gezamenlijk domeinoverstijgende plannen te maken en samen te werken in het belang van de bewoners van het Centrum.

Inclusief Centrum is gestart vanuit de overtuiging dat samenwerking noodzakelijk is om de grote sociale en maatschappelijke opgaven in het Centrum aan te kunnen en te voorkomen dat mensen tussen wal en schip raken. Samen is veel meer te bereiken.

Op dit moment zijn tien partijen onderdeel van ons samenwerkingsverband; SCIANDRI, MEE Amstel en Zaan, perMens, De Regenbooggroep, DOCK, Roads, HVO-Querido, Cordaan, Ouder- en Kindteams Amsterdam en Centram.

 

Buurtteam Amsterdam

We werken samen met de buurtteamorganisaties uit de andere stadsdelen van Amsterdam.  

  • Buurtteam Amsterdam Oost (onderdeel van Dynamo)
  • Buurtteam Amsterdam West (onderdeel van Combiwel)
  • Buurtteam Amsterdam Nieuw-West (onderdeel van Sezo)
  • Buurtteam Amsterdam Noord en Zuid (onderdeel van De Sociale Maatschap)
  • Buurtteam Amsterdam Zuidoost, Weesp/Driemond (onderdeel van de B&A Groep)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuws.