Outreachend medewerker voor schuldhulpverleningsteam (zwangerschapsvervanging)

Totaal 32 uur per week
Per 1 september tot 1 april 2021

 

Over CentraM
CentraM biedt (integrale) maatschappelijke dienstverlening aan voor bewoners van stadsdeel Amsterdam Centrum.

 

Context van de functie
De schuldhulpverlening is in ontwikkeling en wordt in heel Amsterdam op uniforme wijze aangeboden. De hulpverlening is op maat, individueel als het gewenst is en groepsaanbod indien mogelijk. Omdat we naast geldproblemen ook naar andere leefgebieden kijken, zitten er ook sociaal werkers in ons schuldhulpverleningsteam.

De Sociaal werkers vormen samen het Outreachend Team binnen schuldhulpverlening. Dit team zoekt in het kader van de aanpak Vroeg Eropaf, actief contact met cliënten die vanwege betalingsachterstanden bij de organisatie zijn aangemeld door onder andere woningcorporaties, zorgverzekeraars en energiebedrijven. Het team bemiddelt, treft betalingsregelingen en motiveert cliënten voor verdere hulpverlening.

Omdat één van onze medewerkers met zwangerschapsverlof gaat, zoeken we tijdelijk extra ondersteuning voor het Vroeg Eropaf team.

 

Wat ga jij doen binnen het team schuldhulpverleners?*
• Je voert de eerste gesprekken met bewoners die zich aanmelden voor schuldhulpverlening. Dit doe je op één van onze kantoren OF op een kantoor van een samenwerkingspartner.
• Je handelt meldingen van o.a. woningcorporaties, zorgverzekeraars en energiebedrijven af via de Vroeg Eropaf aanpak. Dit betekent dat je veel op huisbezoek gaat.
• Je hebt één dagdeel een sorteergroep waar bewoners aan het begin van het traject hun post sorteren.

* Tijdens de Corona maatregelen passen we onze werkzaamheden aan naar de mogelijkheden die op dat moment passend zijn.

 

Je komt in aanmerking voor de functie als:
• Je jezelf herkent in onderstaand profiel onder het kopje Wie ben jij?.
• Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding (MWD, SJD of vergelijkbaar).
• Je hebt kennis en ervaring binnen schuldhulpverlening.
• Je hebt kennis over de (Amsterdamse) sociale kaart.
• Je bent bereid om op regelmatige basis vroeg in de ochtend en aan het eind van de dag op huisbezoek te gaan. Je werktijden fluctueren hierbij tussen 08:00 en 19:00 uur.

 

Wie ben jij?
We hebben behoefte aan iemand met ruime kennis over schuldhulpverlening. Daarnaast ben je bij voorkeur bekent met de werkzaamheden binnen Vroeg Eropaf. Je bent flexibel inzetbaar en stressbestendig. Je bent een goede luisteraar en zoekt de vraag achter de vraag. Je bent in staat mensen aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid en je gaat op zoek naar de kwaliteiten van mensen. Je communiceert helder, begrijpelijk en bondig en schroomt niet om op mensen af te stappen. Bovendien heb je het vermogen knelpunten te onderkennen en aan te pakken.

 

Wij bieden
Een veelzijdige functie binnen een prettig team. De functie is ingedeeld in schaal 8, met een minimum van € 2.676, – en een maximum van € 3.742,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je werkervaring. Het betreft een functie voor bepaalde tijd, voor de periode 1 september tot 1 april 2021. De pensioenopbouw vindt plaats bij het pensioenfonds voor Zorg en Welzijn en daarnaast bouw je maandelijks een individueel keuze budget op van ongeveer 18,5% van je salaris en een loopbaanbudget van 1,5%.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten

 

Solliciteren
Nadere informatie over de functie kun je verkrijgen bij Lathoya Kchiche telefoonnummer 06 44 74 02 31.

Je motivatie en uitgebreide CV per e-mail kun je sturen naar: sollicitatie@centram.nl.

Doe dit vóór donderdag 23 juli 2020.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet de bedoeling.