Het Alzheimer Trefpunt bevindt zich ook in Amsterdam Centrum. U vindt hier lotgenoten, kunt meepraten of luisteren naar verschillende onderwerpen rondom dementie.

In het najaar van 2017 zijn de volgende bijeenkomsten georganiseerd:

 

Woensdag 4 oktober: Vergeetachtigheid of dementie
Gastspreker: René Verfaille

Als er steeds meer wordt vergeten, denken mensen vaak aan dementie. Maar hoe weet je of dat ook echt het geval is, of dat er iets anders aan de hand is?
René Verfaille, specialist ouderengeneeskunde in het Sarphatihuis, komt deze avond uitleg geven over het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie en over het herkennen van de verschillende vormen van dementie.

Datum: woensdag 4 oktober 2017
Locatie: Huis de Pinto, sint Antoniebreestraat 69
Aanvang: 19.00
start: 19.30
einde: 21.30

 

Woensdag 1 november: In gesprek met iemand met dementie

Afbeelding

We gaan in gesprek met iemand met dementie en een naaste. Wat betekent het om de diagnose dementie te krijgen, en hoe ga je dan verder met je leven? Wat verandert er allemaal en hoe reageert de omgeving daarop? Hoe belangrijk is de rol van een mantelzorger hierbij?

Datum: woensdag 1 november 2017
Locatie: Huis de Pinto, sint Antoniebreestraat 69
Aanvang: 19.00
Start: 19.30
Einde: 21.30

 

Woensdag 6 december: Feestdagen en dementie

De feestdagen zijn vaak belangrijk om samen te zijn. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de feestdagen ook echt prettig zijn voor iemand met dementie, voor mantelzorgers en ook voor andere mensen in de omgeving? Onder de aanwezigen van deze avond bevinden zich veel deskundigen. Met hen willen we deze avond praten over hun ervaringen.

Datum: woensdag 6 december 2017
Locatie: Huis de Pinto, sint Antoniebreestraat 69
Aanvang: 19.00
Start: 19.30
Einde: 21.30

 

 

7 Trefpunten in Amsterdam

Amsterdam kent maar liefst 7 Alzheimer Trefpunten in verschillende stadsdelen. Alle Trefpunten zijn op verschillende dagen van de week en in verschillende weken van de maand. Ons eigen trefpunt is altijd de 1e woensdag van de maand.
Neem eens een kijkje op de website van www.alzheimeramsterdam.nl voor alle informatie over de trefpunten en de thema’s die ze behandelen.