MZ 2012 3

 

Wat is Welzijn op Recept?

Na een ingrijpende gebeurtenis, verandering of een moeilijke periode, is het soms lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. U wil wel iets, maar weet niet zo goed hoe u dit moet aanpakken. Een medicijn helpt dan niet. U zou wel op zoek kunnen gaan naar iets waar u energie van krijgt. U zou na kunnen gaan welke interesses, talenten en ambities u heeft; naar een oplossing zoeken in welzijn in plaats van in een medicijn. U hoeft dat niet alleen te doen. Bij verwijzing naar Welzijn op Recept wordt u gekoppeld aan een welzijnscoach. Dit is een sociaal werker of een getrainde vrijwilliger. Deze gaat met u in gesprek en samen bekijkt u welke mogelijkheden en activiteiten bij u passen. U kunt denken aan verschillende thema’s, zoals: Bewegen met plezier, Ontdekken en doen, Smakelijke ontmoetingen, De kracht van Natuur en Kunst en Cultuur. Of misschien wilt u wel vrijwilliger worden. De welzijnscoach denkt met u mee en helpt u op weg.

 

Dat is Welzijn op Recept!
Bekijk hier de video over Welzijn op Recept
Bekijk hier onze folder
Bekijk hier beslisdiagram voor verwijzers

 

Waarom welzijn?
De welzijnscoach helpt u om met een open blik op zoek te gaan naar activiteiten die u een goed gevoel geven. Maar waar bestaat dat goede gevoel uit en waar wordt dit door beïnvloed?

 

Uit onderzoek blijkt dat uw gevoel positief wordt beïnvloed:

  • Als u contact maakt met mensen, bijvoorbeeld met familie, buren en collega’s. Laat u door hen ook inspireren en deel plezierige momenten.
  • Als u beweegt! Bewegen geeft een goed gevoel. Zoek een activiteit die bij u past.
  • Als u nieuwsgierig bent en geniet van het moment.
  • Als u nieuwe dingen leert. Probeer iets nieuws of herontdek een oude hobby, dit geeft zelfvertrouwen en plezier.
  • Als u iets aardigs voor een ander doet. Iets geven of iets voor anderen betekenen geeft u een goed gevoel.
  • Als u positief denkt. Hierdoor presteert u beter en kunt u beter omgaan met tegenslagen

 

De welzijnscoach helpt u graag om bovenstaande tips toe te passen!
Heeft u een vraag en wilt u zelf contact opnemen? U kunt Welzijn op Recept en de welzijnscoaches op de volgende manier bereiken:

E-mail: welzijnoprecept@sociaalwijkteamamsterdam.nl
Telefoon: 020 – 557 33 38 (CentraM, op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur)

Heeft u een huisartsenpraktijk in Amsterdam-Centrum en wilt u graag patiënten doorverwijzen naar Welzijn op Recept? Dat kan. U kunt contact opnemen via het bovenstaande e-mailadres.