MZ 2012 3

 

In Amsterdam Centrum kunnen bewoners, die een extra steuntje in de rug nodig hebben om aan activiteiten deel te nemen, terecht bij Welzijn op Recept.

Welzijn op Recept is er voor bewoners die door allerlei omstandigheden niet makkelijk deelnemen aan activiteiten in hun buurt. Dit kan komen door fysieke beperkingen, angstgevoelens, somberheid, slapeloosheid etc.

Bewoners die zich beter willen voelen en iets willen ondernemen, kunnen hun huisarts of zorgverlener vragen om een doorverwijzing naar de welzijnscoaches van Welzijn op Recept.

Met de welzijnscoach bespreken zij hun talenten en mogelijkheden. Samen zoeken ze daar een passende activiteit bij. Als het moeite kost om alleen naar een activiteit te gaan, kan de welzijnscoach de eerste keer meegaan naar een activiteit.

Op diverse locaties in Amsterdam-Centrum zijn er welzijnsarrangementen: Bewegen met plezier, Ontdekken en doen, Smakelijke ontmoetingen en Kunst en cultuur.

 

Kent u iemand of bent u iemand die gebruik wil maken van Welzijn op Recept dan kunt u contact opnemen met de huisarts of zorgverlener, zij kunnen doorverwijzen naar een welzijnscoach.

 

Mail voor direct contact met de welzijnscoaches: welzijnoprecept@sociaalwijkteamamsterdam.nl of bel 020 – 557 3338, CentraM, op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur.

Meer informatie: klik hier voor de folder of ga naar www.sociaalwijkteamamsterdam.nl. Onder ‘Projecten & Activiteiten’ staat o.a. meer informatie over Welzijn op Recept.

 

Welzijn op Recept Centrum is een samenwerkingsinitiatief van CentraM en DOCK. De gemeente Amsterdam stimuleert en financiert de start van Welzijn op Recept in verschillende stadsdelen.